Hannoverinhevosia, kuten muitakin Saksalaisia ratsuhevosia käytetään ympäri maailmaa ratsuhevosjalostukseen, sillä ne ovat hyvin suorituskykyisiä niin ratsu- kuin valjakkopuolella. Ihanteellisella hannoverilla on joustavat, tehokkaat ja ilmavat liikkeet. Hannoverit sopivat erinomaisesti liikeittensä puolesta niin koulu- kuin esteratsastukseen, vaikka aijemmin niitä on käytetty myös paljon ajo- ja työhevosina. Hannoverin jalostuksessa käytettiin muunmuassa englantilaisia täysiverisiä, angloarabeja sekä trakehnereita.

"Yleisiä piirteitä hannoverinhevosessa on lempeä, mutta tempperamenttinen luonne, lihaksikkuus ja jykevyys. Hannoverin ihanteelliseen rakenteeseen sisältyy jalo pää, loivat lavat, syvä runko, hyvä selkä ja säkä, lihaksikkaat lautaset, vahvat ja hyväasentoiset jalat, kovat ja hyvämuotoiset kaviot."

Virtuaalimaailman hannoverkasvattajat suosivat pääasiassa vain puhdasrotuisten hevosten käyttöä. Muun muassa englantilaisen täysiverisen, ranskalaisen angloarabin ja trakehnerien käyttäminen jalostuksessa tuo uusia sukulinjoja ja on sallittua, joissain tapauksissa jopa suotavaa. Oikeassa elämässähän hannover ei ole oikeastaan rotu, lähinnä kantakirja. Hevosen isä voi siis hyvinkin olla esimerkiksi trakehner ja emä hannover, eikä se ole väärin. IRL- maailmassa hannoverit nimetään aina isän nimen ensimmäisellä kirjaimella alkavaksi, mutta virtuaalimaailmassa se on jokaisen omassa harkinnassa. Nimeämissäännöt eivät siis ole ehdottomia, mutta moni haluaa että näitä noudatetaan reaalimaailman malliin.Doomsday Sporthorses kasvattaa nimensä mukaisesti urheiluhevosia, rotunaan hannoverinhevonen. Kasvatuksellisesti pyrimme jalostamaan hyvälinjaisia ja rotumääritelmän mukaisia hevosia, jotka tulisivat rikastuttamaan virtuaalimaailman hannoverkantaa. Valitsemme varsalle vanhemmat, jotka periyttävät mahdollisimman paljon hyviä kilpahevosen piirteitä. Pikkuhiljaa alamme käyttämään myös suomalaista puoliveristä sekä englantilaista täysveristä jalostuksessa.

Kasvattien myyntiehdot
Ulkoasu © NM.
Muut ©- tiedot täällä
virtuaalitalli | a sim-game stable