Vieraskirja Sähköposti
Etusivu Talli Ponit Toiminta
 

Ponisen Mirinka

Kyseessä on virtuaalihevonen!

Kutsumanimi - Miri, Mirre
Rotu ja skp - Gotlanninruss, tamma
Syntymäaika - 13.7.2009, 8-vuotias
täyttänyt 4-vuotta 13.07.2010

Säkäkorkeus - 128cm
Koulutustaso - Helppo B, 100cm, Helppo luokka
Painotus - Kenttäpainotteinen

Rekisterinro - VH11-028-0177
Kasvattaja - Poniset, Eevi
Omistaja - Passaun ponitalli

Saavutukset - SIN2

kuvagalleria

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan
luonnekuvaus


Mirrellä on suuren hevosen luonne pienessä paketissa. Tamma on yllättävän miellyttämisenhaluinen ja innokas oppimaan uusia asioita, siksi ehkä olemmekin päässeet näin pitkälle koulutuksessa. Mirren kanssa ei koskaan tule tylsää, kaikki päivät tuovat aina mukanaan uusia haasteita ja kokemuksia. Välillä tamman kanssa saa olla hyvin varovainen, tempperamenttisen luonteen kanssa kun voi sattua ja tapahtua..

Ratsastaessa Mirrellä riittää vauhtia, välillä enemmän kuin olisi tarvekaan. Osaavan ratsastajan kanssa tamma kuitenkin kuuntelee mitä siltä halutaan ja yrittää parhaansa, vaikka kyse olisikin täysin uudesta asiasta. Koululiikkeet sujuvat neidolta kuin taitoluistelijalta, Mirrellä on kevyt ja ilmava askellus sekä yllättävästi notkeutta. Kilpakentällä tamman parhaat puolet pääsevät esille, silloin Mirrellä iskee hyvin suuri näyttämisenhalu ja rata suoritetaan yleensä hyvin pistein sekä tuomariston hymyn saattelemana, tiedä sitten näyttääkö pieni poni jotenkin hölmöltä suuren hevosen elkein tepastellessaan.

Esteillä Mirre ei loista mutta ylittää suurimman osan esteistä ihan hyvin. Ensimmäisillä kerroilla tamman kanssa esteharjoituksissa olimme kummatkin rähmällämme maassa useamman kerran ja muutaman kerran tuli jyrättyä koko estekin.. Totesin vain että tämä poni on enemmän maanläheistä tyyppiä, joten treenataan kouluratsastusta sitten vain enemmän. Maastossa ollessaan Mirre nauttii täysin rinnoin, lintujen laulu ja metsän tuoksu saavat neidin rauhoittumaan ja rentoutumaan. Muuten maastovarma tamma ei voi sietää hiihtäjiä, joten heidät kierrämme talvisaikaan kaukaa.


luonteen kirjoitti sabina.

sukujuuret


Isä Hösten SWE Isänisä Morse Tår evm
Isänemä Hildur evm
Emä P.R.Mingo Emänisä Russe evm
Emänemä Mango Meloni evm


valmennukset


Katselin kentän laidalla kun kaunis tamma käveli, tai lähinnä steppasi, taluttajansa vierellä. Sabinan noustessa Mirin selkään rapsuttelin tammaa. Harjoittelisimme tänään ympyröitä ja laukanvaihtoja sekä vastalaukkoja. Pyysin ratsukkoa lämmittelemään hieman omaan tahtiinsa ennen kuin aloitamme. Tamma oli hieman levoton mutta kun aloitimme laukkaharjoitukset, rauhoittui tämä silmissä. Vastalaukat olivat tammalle hieman vaativia, mutta muutaman harjoituksen jälkeen nekin alkoivat sujumaan kuin tanssi. Reilun tunnin treenin jälkeen pidimme loppuveryttelyt ja annoin palautteen tunnista.

valmentajana toimi anna, 10.10.2011

Alku ei näyttänyt kovin lupaavalta, sillä jo puomeilla tamma oli kompastua. Mirre ei meinannut oikein syttyä nostelemaan jalkojaan, mutta pienen hiomisen jälkeen sujui yksittäiset pystyt kuin vettä vaan. Olin ajatellut harjoittaa tämän ratsukon kanssa erikoisesteitä, ja aloitimme vesiesteestä. Tamma hermoili jo kaukana esteestä, joten kuvitella saattaa millainen show alkoi esteen läheisyydessä. Hetken taistelun jälkeen Mirre suostui hyppäämään esteen, tosin hyppyyn tuli liikaa ilmavaraa jonka seurauksena ratsastaja jäi hieman suuhun kiinni. Toinenkaan kerta ei ollut helppo, mutta kolmannella kerralla tamman mielessä sävähti jotain. Se syöksyi kohti estettä hirmuisella vauhdilla, mutta sen sijaan että olisi loikannut esteen yli, se jyräsikin koko esteen. Ratsastaja tippui vesiesteen taakse ja Mirre katseli tätä ilkikurisen näköisenä. Pienen kurinpalautuksen jälkeen hyppäsi tamma esteen puhtaasti yli. Loppuverryttelyissä poni oli kuuliainen ja hyväntuulinen.

valmennus pidettiin Linnarauniossa, 14.02.2012kilpailukalenteri


Kenttäkilpailut
» 06.01.2012 - Kutsu - Harrasteluokka - 1/23
» 10.01.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 1/40
» 13.01.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 5/40
» 19.01.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 4/50
» 27.01.2012 - Kutsu - Harrasteluokka - 2/30
» 27.01.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 3/30
» 24.02.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 3/50
» 25.02.2012 - Kutsu - Helppo luokka - 3/50Passaun ponitalli on virtuaalitalli - A SIM-game stable
ulkoasun © rukkanen, etusivun/ otsikon kuvat © Hazefield Connemaras/ Shady Acres, tekstit © sabina