Tallin nimi

DOOM TIHALT

Virallinen nimi Doom Tihalt
Sukupuoli ori
Rotu Trakehner
Säkäkorkeus 168 cm
Syntymäaika 16.05.2017
Painotuslaji Kenttäratsastus
Rekisterinumero VH17-021-0110
Kasvattaja Doomsday Sporthorses
Omistaja Doomsday Sporthorses, VRL-11250
ei vielä saavutuksia

Tiuhti on yleisesti ottaen mukava ja reipas ori, jolta löytyy sopivasti pilkettä silmäkulmasta. Se on yhteistyöhalukas ja ihmisrakas, ei tekisi varmasti pahaa kenellekään, mutta omaa silti sopivasti ilkikurista luonnetta. Leikkisä se on. Saattaa kiusoitella ja härnätä ihmistä minkä kerkeää, mutta napakalla komennuksella kyllä tarvittaessa asettuukin. Tiuhtilta vaan löytyy energiaa ja pirteyttä, välillä vaikka muille jakaa. Toki, ori kun on, Tiuhti osaa olla myös kiukkupussi, ja niinä päivinä tuntuu ettei mikään suju. Mutta onneksi näitä päiviä on vähän, ja normaalisti Tiuhti on herrasmies vailla vertaa.

Lue lisää

i. Rosenheim's Nikita
KRJ I, VPVL-I, YLA2
ii. Nocturnus Hexen
YLA1, KRJ I
iii. Nothwulf Belv
YLA1, KRJ I
iie. Sampetra PB
ie. Visionary Hexen iei. Vagabond Rowland
KTK II
iee. Lavendel
KRJ III
e. Curious Rox
KRJ II, YLA2
ei. Wood-tiger Rox eii. Ciars Tobacco
CH
eie. Cougar Kitten CIS
YLA3, KRJ II
ee. Puma Rox eei. Rapido RAH
YLA3
eee. Striptease Show PB

i. isä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

ii. isänisä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

ie. isänemä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

e. emä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

ei. emänisä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

ee. emänemä Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Minus maxime aut ea impedit voluptates aperiam dolor laborum officiis autem aspernatur! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Delectus, alias, repudiandae sunt illo consequatur aperiam doloribus nesciunt ut deserunt ipsa est tempora nihil. Totam eveniet aperiam debitis fugit ipsa doloremque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio sequi dolorem suscipit assumenda molestiae voluptatem qui consequuntur magni? Deleniti, corporis.

00.00.0000 - o./t. Varsan nimi

isä emä

om. Omistaja

00.00.0000 - o./t. Varsan nimi

isä emä

om. Omistaja

KRJ

Doom Tihaltin tarkat kilpailutiedot löydät hevosrekisteristä, rekisterinumero VH17-021-0110

Startteja 20, joista sijoituksia 0.


KERJ

Sijoituksia 00, joista voittoja 0.

31.05.2017 - Tänään oli Sabinan ja Tiuhdin istuntatunti. Pyysin ratsastajaa heti alkuun laittamaan jalustimet ylös ja rentoutumaan satulassa, mikä sujuikin hyvin. Ratsukko oli ilmiselvästi tehnyt paljon harjoituksia yhdessä ja päätinkin ottaa hieman haastavampia tehtäviä tänään. Aloitimme valmennuksen kiemurauralla kootussa ravissa ja jatkoimme laukanvaihtoihin askeleesta. Sabinan istunta hipoi melkein täydellistä ja annoinkin hänelle kehuja siitä. Keskivaiheilla tuntia ratsukko käveli hetken ja jatkoimme siitä volteille sekä lisättyyn raviin. Tiuhti hieman vikuroi yhdellä voltilla, mutta ratsastajansa onnistui pitämään niin hyvän tuntuman, että harjoitus päättyi hyvin. Lopputunnista vedin vielä lyhyen venyttelyn ja siitä Tiuhti saikin ihmeteltävää, kun Sabina heilui satulassa.
valmentajana toimi Anna L.

18.10.2017 - Tiuhdin ja Sabinan valmennuksessa oli tänään tarkoitus keskittyä koottuihin askellajeihin ja kokoamiseen, joten he olivat jo aloitelleet verryttelyn tullessani paikalle. Tiuhti näkyi työskentelevän reippaasti ja vastaten hyvin apuihin, joten ajattelin tehtävästä tulevan helpon, en kuitenkaan olisi voinut olla enemmän väärässä, sillä vaikka ori työskenteli hyvässä tempossa ja yhteistyöhalukkaasti, se oli yllättävän raskas ja nojasi mielellään ohjalle. Se kuitenkin yritti parhaansa mukaan keskittyä heille annettuihin tehtäviin ja sait oriin työskentelemään kivasti ainakin helpommissa tehtävissä. Laukkatyöskentelyä aloitellessa Tiuhti jäi helposti kyttäilemään uusia juttuja maneesinlaidalla, mutta rupesi keskittymään paremmin, kun vain jaksoi vaatimalla vaatia. Pohkeenväistöissä Tiuhti meinasi vähän karata alta uraa kohti kiirehtien, mutta paremmalla ulkopohkeen kiinnittämisellä tästä ongelmasta päästiin nopeasti eroon ja ori teki laukassakin hyvät väistöt molempiin suuntiin pituushalkaisijalta. Laukkatehtävien myötä orin muoto myös parani loppuraveihin ja laukassakin se malttoi alkuspurttailujen jälkeen keskittyä eteen-alas harjoituksiin, joissa vuoroin pidennettiin ja lyhennettiin askelta. Oikein hyvää työskentelyä tänään kuuliaisen hevosen kanssa, jonka sait hienosti rennoksi loppua kohden jo ravissakin.
valmentajana toimi Jannica

19.10.2017 - Edellispäiväisen koulutreenin ansiosta Tiuhti liikkui tänään kivasti eteen omalla moottorilla ja estetehtäviin riittävässä muodossa kaikissa askellajeissa. Aloittelimme puomitehtävällä pitkällä sivulla, jonne olin koonnut ennätysmäärän puomeja teitä varten. Ne ylitettiin ravissa ja molemmat suorittivat tehtävän erittäin hienosti orin nostellessa tasapainoisesti jalkojaan myös kavaleteiksi nostettujen puomien ylitse. Laukassa saitte tulla paria puomia ympyrän molemmin puolin ja sitten samoille kohdille nostettiin vielä ristikot, joilla treeni jatkui välikäyntiin asti. Sinä aikana kokosin pienen viiden esteen radan, johon kuului sarja pitkällä sivulla, seuraavalta lävistäjältä pysty ja suunnanvaihdoksen jälkeen pysty ja toinen pysty keskellä kenttää, jonne käännettiin melko tiukasti edelliseltä lähes 90 astetta. Vaikea käännös tuotti ekalla kerralla ongelmia, mutta toisella kerralla auttoi, kun ori tiesi jo minne olitte menossa ja suoritus parani heti, vaikka askel ei ihan sopinutkaan Tiuhdin soutaessa ja huovatessa neljän ja viiden askeleen välillä lopputulokseksi muodostuen jotakin tältä väliltä. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi ja koko rata oli tulokseltaan hyvää suoritusta. Loppuverryttelyksi pääsitte hyppäämään vielä jumppaesteitä matalalla korkeudella, otettiinpa mukaan innarikin.
valmentajana toimi Jannica

Päiväkirja

11.07.2017 - Istuin laitumen reunalla katsellen orin upeaa olemusta ilta-aurinkoa vasten. Tiesin, että Tiuhdin kanssa ei tulisi olemaan helppoa, joten pian olisi aloitettava treenaaminen ihan tosissaan, jos meinattiin ensi kaudella edes pari starttia kerätä. Nappasin riimun aidalta ja vihelsin orin luokseni. Tallin edustalla meitä odotti Xander harjapakin kanssa ja jätin orin miehen varustettavaksi, itse lähdin vaihtamaan ratsastusvarusteet hellemekon tilalle. Xander pitäisi meille tänään kevyen valmennuksen, mistä olin todella kiitollinen. Miehestä oli tullut minulle ja hevosille tärkeä, hän huolehti kaikesta.

20.08.2017 - Tiuhti nautti täysin rinnoin syksyn viileästä tuulesta harjassaan, kun kiidimme pitkin metsätietä. Ori oli lomaillut muutaman viikon laitumella kavereiden kanssa ja nyt olisi aika palata töihin jälleen. Ennen kunnon treenejä halusin kuitenkin nauttia muutaman metsälenkin, tekee varmasti hyvää kummankin jaksamiselle.

Luonne

Tiuhti on yleisesti ottaen mukava ja reipas ori, jolta löytyy sopivasti pilkettä silmäkulmasta. Se on yhteistyöhalukas ja ihmisrakas, ei tekisi varmasti pahaa kenellekään, mutta omaa silti sopivasti ilkikurista luonnetta. Leikkisä se on. Saattaa kiusoitella ja härnätä ihmistä minkä kerkeää, mutta napakalla komennuksella kyllä tarvittaessa asettuukin. Tiuhtilta vaan löytyy energiaa ja pirteyttä, välillä vaikka muille jakaa. Toki, ori kun on, Tiuhti osaa olla myös kiukkupussi, ja niinä päivinä tuntuu ettei mikään suju. Mutta onneksi näitä päiviä on vähän, ja normaalisti Tiuhti on herrasmies vailla vertaa.

Hoitaessa Tiuhti osaa olla välillä aika, no orimainen. Se irvistää helposti kun harjataan mahan alta tai päätä, mutta ei missään nimessä pure tai potki. Uhkailut jäävät irvistyksen tasolle, ja nekin hellittävät kun hoitaja on napakka eikä anna herran uholle periksi. Muuten Tiuhti nauttii harjaamisesta. Monesti se laskee päänsä pitkälle alas, sulkee silmänsä ja rentoutuu. Nauru ei ole hoitajilta kaukana kun isokokoinen ori näyttää nauttivan koko sydämestään harjaamisesta. Kaviot puhdistuvat ongelmitta, eikä muissakaan sen tyylisissä operaatioissa ole ongelmia. Pesupaikalla Tiuhti käyttäytyy normaalin leikkisästi, voi steppailla ja pyöriä, mutta antaa kuitenkin pestä itsensä kiltisti. Välillä herraa kiinnostaa vaan kaikki muu kun hoidettavana oleminen. Varustaessa Tiuhti on yhteistyöhaluinen ja mukava tapaus. Se ei liiemmin pullistele eikä nostele päätään pienempienkään hoitajien ulottumattomiin, suu aukeaa kuolaimille pääsääntöisesti erittäin nätisti ja ori malttaa jopa seistä paikoillaan varustamisen ajan. Eivät myöskään suojat, pintelit ja loimet tuota sen suurempia ongelmia. Tiuhtilla onkin hyvä aloittaa hoitamisen opettelu, se on ihanteellinen tapaus kokemattomammalle. Ilkikurisuus tulee ehkä parhaiten esiin ruokinnassa kun Tiuhti pyörii ja hyörii, potkii karsinansa seiniä kärsimättömänä. Hyvä ruokahalu, minkäs sille voi. Napakka ei, ja ori kyllä asettuu, mutta seuraavaan päivään mennessä on jo varmasti unohtanut rauhalliset eleet ja sama tohina jatkuu. Tiuhtille annetaankin yleensä ainakin heinät ensimmäisenä, pääsee hätähousu sitten niiden kera rauhoittumaan. Taluttaessa Tiuhti on kiltti, mutta toisinaan varsinainen vintiö. Erityisesti tammoille pitää esittää ja kovistella, ja hetkinen, eikö se ruohokin ole hieman vihreämpää tuolla päin. Taluttajan onkin oltava osaava ja vahva, orin tanssahtelusta ei kannata välittää vaan jatkaa matkaa normaalisti.

Ratsastettaessa Tiuhti on reipas ja eteenpäin pyrkivä, näin ollen siis erittäin mukava ratsastaa. Siitä löytyy tarvittaessa vauhtia ja nopeutta, tarvittaessa rauhallista keskittymistä. Esiintyä Tiuhti osaa, ja erityisesti yleisön edessä se tuntuu antavan aina kaikkensa. Kouluratsastuksessa Tiuhti on rento ja reipas, mutta saattaa tarvita välillä muistutusta, että nyt ollaan töissä eikä katsella ympäriinsä. Välillä kentän ulkopuolella seisovat pikkutytöt ja nurkan takana vaanivat möröt kiinnostavat paljon enemmän kuin pohkeenväistöihin keskittyminen. Mutta hyvähän se on että herra jaksaa vielä olla leikkisä, eikä ole mikään puutunut ratsu jonka kanssa saa taistella pelkän eteenpäin liikkumisen saralla. Tiuhti on suureksi puoliveriseksi yllättävän kevyt ratsastaa, osaavalla ratsastajalla se hakeutuu muotoon kuin itsestään, on kevyt pohkeelle ja erittäin mukava suusta. Kootut askellajit saattavat välillä tuottaa hieman vaikeuksia, ori kun on vaikea saada lyhenemään kunnolla ja astumaan reilummin alleen. Pitkät askeleet kun omaa. Esteillä Tiuhti on vertaansa vailla. Se on rohkea ja reipas hyppääjä, hyppää kyllä tarvittaessa kulmasta kuin kulmasta, kunhan ratsastaja pitää päänsä kylmänä eikä keskity liikaa estämään Tiuhti reipasta menoa. Vauhtia siltä saattaa löytyä välillä hieman liikaa, mutta kun hyppylahjat ovat mitä ovat, ratsastajan tehtäväksi jääkin ainoastaan se vauhdin sääteleminen. Hyppytyylistä Tiuhti on saanut kehuja aina, se hyppää kovaa ja korkealta. Oksereiden kanssa onkin sitten aina vähän säätämistä, kun hypyissä venyminen tuntuu välillä unohtuvan, ja herra hyppää vain korkeammalle ja korkeammalle. Mutta kehitystä on jo tapahtunut, ja eiköhän ne okseritkin vielä nätisti ylity.

Tiuhti on täysin maastovarma ja mukava ratsu maastossa. Se rakastaa pitkiä laukkasuoria, lumessa kahlaamista ja uimista. Reippautensa vuoksi Tiuhti onkin usein maastossa kärkihevonen. Kisoissa ori on oma reipas, pörhistelevä itsensä, joka laittaa parastaan. Jännittäjätyyppiä se ei ole, pikemminkin päinvastoin. Jos kotona kaikki muu kiinnostaa välillä enemmän, kisoissa Tiuhti keskittyy täysin ratsastajan ohjeisiin. Hieno oripoika kaikin puolin.